Spel endast till PC – Starcraft II

Tjena tjena! Wille här igen, eller W1LLeee som ni kan kalla mig!

Det finns många spel även till andra plattformar än PC men idag tänkte jag vi tar en titt på lite mer seriösa gamingspel som man inte hittar till klena konsoler med låg upplösning, dålig grafik och med skärmar med jättehög responstid som man inte kan spela på seriöst. Man ska alltid spela på PC annars är man per definition en riktig noob som inte fattat vad gaming går ut på. Man är helt enkelt Frippe, och vem vill vara Frippe, förutom Frippe själv kanske. Var inte Frippe. Skaffa en ordentlig PC och var Wille!

Nu ska vi kolla in ett spel man inte kan spela på konsoler eller i mobiler utan man behöver vara en riktig gamer med en riktig speldator för att kunna spela! Så häng med på Wille-bloggen och var inte en Noob! Ett spel man inte hittar på andra maskiner än PC är Starcraft II och tur är väl det!! Hur skulle det bli annars att spela ett real time strategy game på en konsol liksom? Det skulle bli som Starcraft på Nintendo 64. Om du inte har testat Starcraft på Nintendo 64 redan har jag ett råd till dig, gör inte det. Det är piiiiinsamt! Det är hemskt. Det är inte bra någonstans alls! Starcraft II finns tack och lov inte på några konsoler, ännu. Låt oss hålla tummarna för att det förblir så!

I Starcraft II styr man olika enheter. Det finns tre olika fraktioner som kämpar om att regera i rymden i rymdsektorn Koprulu. Tre riktigt coola olika sidor man väljer mellan. Antingen är man människa, alltså Human marines, eller så väljer man någon av de andra två. De andra två heter Zerg eller Protoss som är typ cyborger (cyborg=typ blandningar mellan människor och maskiner), och typ rymdmonster. Alla har sina egna enheter och det är sjukt olika känsla beroende på vilken fraktion man väljer. Fast om man är Frippe så spelar det ingen roll, man loosar ändå.

Jag och Matte brukar lira som Human Marines. Eller Terran som de egentligen heter, men vi brukar kalla dem för Human Marines. Ibland spelar vi mot varandra i skirmish men vi är liksom inte sydkoreanska Starcraft II-proffs utan helt vanliga svennebananer som mest spelar SC II för skojs skull och vi har väl egentligen mest lirat kampanjen. Det finns ju tre olika kampanjer i Starcraft II som släppts var och en för sig med flera års mellanrum som tre olika så kallade stand alone – spel och alla har varit rätt feta tycker jag.

Spelar vi online så spelar vi självfallet på Blizzards Battle.net som man alltid hittar lagom motstånd på tack vare att de har ett så grymt fett match making – system där. Det går att koka ner en match i Starcraft II till tre små steg. Först bygger man en bas genom att samla in mineraler på olika rymdplaneter och även vespene gas. Sedan får man igång produktionen och kan uppgradera teknologin. Steg två är att bygga upp en armé och steg tre är att ta ut dem i strid! Och ge Frippe spö.