PC-prylar som är ett måste för gaming

Såhär är det: för att kunna njuta av PC-spel på rätt sätt måste man ha bra utrustning. Punkt. Detta är något som jag bittert fick erfara under flera års spelande när jag inte hade råd att skaffa de rätta prylarna. Sakerna som gör spelandet kul på riktigt. Jag trodde nog inte att det skulle göra så stor skillnad. Vadå, det är väl ändå spelen i sig som skapar känslan – eller? Det trodde jag naivt, innan jag visste bättre. Nåväl, vad skaffade jag då för prylar som förhöjde upplevelsen? När jag kommit så här långt kan jag ju lika gärna gå igenom dessa här nedan.

 

En stor skärm

Jag vill för det första vara noga med att försäkra mina läsare om att jag hade helt rätt PC. En speldator med ett riktigt vasst grafikkort och massor av RAM-minne samt en rejält tilltagen hårddisk (ja, två stycken förresten) så att jag hade plats så det räckte och blev över till att installera alla de spel jag ville ha.

Det jag inte hade var en tillräckligt stor skärm. Vad som är tillräckligt är förstås upp till var och en, men den lilla jag hade tidigare kändes som en liten holk. Kul? Nej. Det första jag fixade när jag hade möjligheten var därför en större skärm – och jösses vilken skillnad detta blev för känslan! Spelen blev mycket mer levande och framför allt roligare och jag satt första dagen och var arg på mig själv att jag inte hade gjort denna investering tidigare. Nåja, sent ska syndaren vakna.

Högtalare – det ska ju låta!

Nästa problemområde var ljudet. I början använde jag en enkel BT-högtalare, mest för att få något ljud överhuvudtaget. Detta insåg jag dock snart att det inte var tillräckligt, särskilt när jag hade provlyssnat en kompis högtalaranläggning till datorn. Då blev jag såld direkt och det fanns verkligen ingen återvändo. När tillfälle gavs inhandlade jag därför ett riktigt bra ljudsystem, komplett med subwoofer, och jag blev absolut hänförd av de ljudeffekter jag aldrig tidigare hade upptäckt i spelen. Snacka om skillnad!

Viktigt att sitta skönt? Ja, absolut

Det här med komfort är viktigt. Det inser man ganska snabbt – eller åtminstone efter flera timmars gaming, när det gör ont i kroppen. Det är bara det att det inte ska göra ont i kroppen. Då sitter man fel. Precis så var det för mig, tills jag läste om gamingstolar på nätet. Gamingstol? Jodå, detta är på fullaste allvar och varför skulle detta inte finnas – komforten är ju som sagt viktig. En gamingstol är i de flesta fall utformad lite som en sportstol i en bil; riktigt skön, med andra ord. När jag hittade information om dessa stolar var slutsatsen enkel. Jag var tvungen att ha en sådan. Efter att ha provat ut en variant i mitt lokala elektronikvaruhus var det dags för ett köp, ingen tvekan om den saken.

Ja, alla dessa tillbehör har verkligen gjort spelandet till något helt annat. Nu har jag skapat mig en riktig drömvärld och spelandet har aldrig någonsin varit roligare!