PC Gaming: Willes och Frippes budgetguide till Hearthstone

Tjena alla läsare! Wille här! Jag, Wille, är tillbaka igen med ett nytt asgrymt blogginlägg speciellt för er, och kanske lite även för min noob till polare Frippe! Frippe och jag har på senare tid börjat nooblira lite Hearthstone men det går inget vidare. Vi har liksom båda två rankingen Angry Chicken och det säger väl det mesta.

Men jag tänkte ändå för att glädja både er och Frippe som tjatat och blogga lite mer om just Hearthstone och olika taktiker som vi försöker oss på med blandad framgång. Vi är fortfarande riktiga noobs på detta spel. Men man behöver pröjsa asmycket pengar för att köpa till sig framgång i form av bättre kort. Och eftersom Frippe brände sina pengar på lite nya prylar att gejma med och jag köpte en del läsk (Nä det var inte Jolt Cola, Jolt Cola är för noobs!) men också en ny datorskärm med ultralåg responstid så har vi nu lite ont om cash.

Vi kanske vinner tillbaka pengarna genom att sälja prylar från CS Go eller så bränner vi pengar på nya grejer på Steam eller på FIFA Points i Fifa ultimate team. Frippe är en noob på mycket men han vet hur man bränner pengar. Men nu har han blivit värsta businessmannen och börjat snacka om att typ “inventera” istället… sjukt ovärt tycker ja. Men i alla fall, här är några tips från mig och Frippe som vi valt att kalla för:

“en budgetguide: Hur du spelar röven av motståndaren i Hearthstone utan att det kostar asmycket!”

Okej, nu börjar vi. En viktig sak i början som jag och Frippe vill påpeka är att alla kort i Hearthstone kostar “Mana” att spela ut, har man ingen Mana kan man inte placera ut kort på brädet, spela ut magier eller “spells”. Så nu vet ni vad Mana är om ni är totalnoobs och aldrig spelat spelet.

Vi brukar spela med billiga kort som kostar max 1-4 mana. En av de coolaste grejerna man kan göra med figuren Mage är trolleriformlerna och där finns både ismagi och eldsmagi. Eldmagin är stark men ismagin är lite sneaky. Om man freezar en av motståndarns varelser så kan man stelna dem så att de inte kan röra sig på en omgång. Det som är sjukt smart tycker både Frippe och jag är att först spela ut ett kort som typ förvandlar dem till is och sedan spela ut kortet ice lance. Spelar man ice lance på en fiende som är frozen tar han fyra i skada vilket är sjukt mycket för ett kort som kostar en enda mana.

En annan skitsmart grej som är en av de coolaste magierna vi vet är Polymorph som förvandlar motståndare till får med ynka 1 i styrka och 1 i försvar. Man kan vänta tills motståndaren spelar ut värsta superkortet och sedan förvandla den motståndarns minion till får. Sedan kan man lätt slå ut fåret med någon liten spell eller “hero powern” som är en eldboll och gör ett i skada men ett i skada räcker ju mot får!

Dessa var två av våra noobtips, vad har ni för tips?

C ya

/Wille o Frippe