Onlinespel: Hearthstone

Tjena, tjena!

Wille här igen med ett nytt blogginlägg, men ni kan förstås kalla mig för “W1LLeee” era noobz! Nä jag skojade! Ni är inga Noobz, men vet ni vem som är det? Min polare Frippe! Han är värsta nooben. Så, nu var det sagt även i detta blogginlägg. Och Frippe är en glad skit så han tar det med en klackspark. Jag gillar honom skarpt även om han är typ en vandrande måltavla i allt från CS till Pubg! höhö!

Nä, nog snackat om noobz som Frippe nu. Detta blogginlägg tänkte jag att vi skulle spana in lite sköna spel som man lirar online, på PC förstås. För konsoler är ju för noobz. Frippe har alltså konsoler hemma för han är ju noob. Oj, sorry Frippe, jag råkade visst skriva att du är Noob en gång till…. Ooopps.

Vi börjar med ett spel som Frippe gillar och ett spel som han borde vara bra på, bäst i kompisgänget, för han är en skärpt typ som är smartare än mig även om han är…nybörjare. Men inte ens Hearthstone slår han mig på.

Hearthstone är onlinespelet där man bygger en kortlek med olika kort och sedan spelar ut korten på ett bräde. Det är klurigt och strategiskt. Min andra polare Matte har aldrig någon chans alls utan får spö både av mig och Frippe. Frippes och mina matcher brukar vara lite jämnare.

Man spelar Hearthstone gratis i början men om man vill få tillgång till olika äventyr eller köpa och låsa upp nya kort, eller testa nya expansioners innehåll, så får man betala asmycket av sina sköna stålar för att få tillgång till allt. Free to play, but got to pay, höhö!

Hearthstone utspelar sig i samma värld som Wow, alltså World of Warcraft. Azeroth heter den, som nog många av er fina supergulliga och ascoola bloggläsare vet om. Ni är ju inga noobs liksom. Det har nyligen släppts ännu en expansion till Hearthstone och den heter Rasthakans Rumble! Den verkar fett nice men vi har inte hunnit testa den ännu. Men nu har vi snart en av våra “gaming weekends” och då kanske vi kan testa den lite!

Det finns flera hundra kort i Hearthstone som man kan vinna eller köpa. Alla klasser kan inte använda alla kort. Det finns olika klasser i Hearthstone som har egna unika kort och hjälteförmågor. Vissa kort kan till exempel endast en shaman eller en druid använda. Detta är en av de bästa sakerna med spelet, för spelreglerna förändras väldigt mycket beroende på vilken klass som man spelar som. Det blir nästan som olika spel i spelet beroende på vilken klass som man väljer. Dessutom känns det passande, för även i WoW så väljer man mellan en massa olika klasser.

Förutom klasser på hjältarna som spelar ut korten finns det även olika typer av kort, till exempel bestar, drakar, gobliner med mera. De har lite olika egenskaper och överlag kan det vara smart att bygga en lek med många av samma slags kort, t.ex. många drakar. De drar fördel av varandra, liksom. Eller som Frippe ropar i bakgrunden: “Det ger synergier”. Vad han nu menar med det.