FPS spel: Bioshock!

Hejsan! Wille här igen på bloggen, eller W1LLeee som ni kan kalla mig! Nu ska vi kolla lite närmare på några sköna och feta fps-spel som jag gillar och som min polare Frippe inte kan vinna mot typ någon alls i, vår Frippe är ju värsta Nooben. Så, nu har vi sagt det i detta blogginlägg också, sorry Frippe!

Vi börjar med BioShock. BioShock är egentligen inte helt och hållet Fps men det är i förstaperson. Men det är typ 70 procent action och 30 procent äventyr och utforskande. Man utforskar en underjordisk stad mitt ute i Atlanten som heter Rapture och spelet är inte endast action utan det är lite horror och survival också, och det är faktiskt sjukt creepy ibland.

Staden är typ övergiven och något har gått ruskigt fel där, ruskigt fel. Rapture är en slags utopisk stad (utopi är alltså, som Nooben Frippe nog redan vet för han läser en massa böcker och skit, en slags positiv framtidsbild) från början men sedan blev det inte så. Det började med en slags dröm eller ett mål om att bryta sig loss från resten av världen och bygga ett nytt eget samhälle mitt ute i havet. Men det är en gammal stad som byggdes typ för nästan 100 år sedan så man kan kolla på typ stilen i byggnaderna (Frippe säger att det heter arkitektonisk eller nåt) att den har en stil som inte är modern utan mer i nån stil som tydligen heter Art Decco eller nåt.

Och i alla fall, där finns typ inga vanliga människor kvar längre för det blev nåt experiment eller nåt skit och nu har alla människorna försvunnit eller blivit monster. Och i början så sänks man ner flera hundra meter ner i vattnet med en sån där dykarklocka ner till staden för att ta sig in där så det lilla introt eller början precis i spelet är faktiskt fett nice! Sedan blir det snabbt creepy när ett jättestort monster som är typ 4 meter högt eller nåt dyker upp och har nån jättestor dykardräkt som är rostig och med ett stort runt huvud som lyser starkt i gult. Varelsen kallas för Big Daddy. Han är typ muterad av något slags biologiskt utsläpp, bakterier och plasmider som användes av den som byggde staden för att förbättra människorna men istället blev det ju mest kaos alltså. Frippe kissade nästan på sig första gången han såg Big Daddy men han är ju en Noob. Men han kan sjukt mycket om typ biologi och arkitektgrejer och sånt och så lagar han goo mat så även om Frippe är värsta Nooben så gillar vi honom fett mycket ibland.

I allafall, Bioshock är ett sjukt spännande spel och det har väldigt grym action också men det bästa med spelet är att man kan spela det lite som en skräckfilm fast som man själv spelar och har huvudrollen i och det är fett nice faktiskt. Jag tycker alla som gillar lite långsammare spel med mer känsla och så borde testa det, men spela det på PC så blir upplösningen bättre och man får bättre grafik samt att mus och keyboard är bäst!